Vad vill du veta?

Svara på vår extremt korta enkät och berätta vad du vill ha mer av här på Learnguide. Det tar max 2 minuter att besvara de tre frågorna, men sparar timmar för oss som då slipper gissa vad ni läsare vill veta mer om.

Klicka här för att komma till enkäten

tisdag, 14 februari 2012 00:00

Fem saker du bör veta om Articulate

Skrivet av 
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Det finns vissa grundläggande saker som du bara måste känna till om Articulate för att göra bra eLearning. Och en del av dom kommer du inte att hitta förrän det är för sent - så vi tänkte länka till några av dom här. 5 saker du kommer att ha nytta av redan från första början när du ska skapa i Articulate - och som jag gärna hade vetat när jag började. 

Lektionerna - eller i vissa fall bloginläggen - som vi länkar till här är sådant som vi själva hade varit superglada över att ha vetat redan innan vi började använda Articulate. Men självklart hittade vi inte dessa inspirerande nyttigheter förrän vi redan begått misstag och räknat bort möjligheten att göra vissa saker i såväl Presenter som Engage och Quizzmaker. Så håll till godo - här är sånt du borde fått veta när du betalade för licensen!

Articulate för icke engelsktalande

Här på Dave Moxtons blogg hittar du ofta bra saker, och här är en av de saker du borde fått veta i samband med att du köpte din licens. 

Det mesta i Articulates alla program är anpassat för engelska - vilket innebär problem när du ska använda svenska tecken. I det här bloginlägget tar Dave upp 10 saker som är bra att kunna och veta för alla oss som skapar eLearning på annat språk än engelska - LÄS ARTIKELN

5 snabba sätt att komma igång med eLearning

Den här sidan hade gjort att jag själv sluppit göra en massa misstag när jag började att skapa eLearning - och förhoppningsvis kan den göra att du slipper en del misstag (även om många av dem är otroligt lärorika...fast kostsamma). LÄS ARTIKELN

Exempel på vad du kan skapa i Articulate

Det finns massor med exempel på vad du kan skapa med Articulate, men det här är en av de häftigaste jag sett. En utbildning för gruvarbetare i USA om farligt material som verkligen engagerar eleven - snygg, rolig och lärande - allt på en gång. Läs mer om projektet som vunnit pris eller kika direkt på produktionen.

Bästa storlekarna på bilder och videos

Genom att pröva dig fram hittar du efter ett tag de bästa och mest användbara storlekarna på bilder och videos i Articulates olika program - men om du inte vill testa allt själv har du bra råd att få i det här blogginlägget på Articulates E-learning heroes blog. Klicka på PDFen i inlägget och spara den, skriv ut den och använd som en lathund när du jobbar med projekt som innehåller mycket bilder och videos. 

Animationer som stöds av Articulate

Det finns massor av olika animationer i Powerpoint (2010) och när du börjar använda Articulate kommer du att upptäcka att alla inte funkar när du publicerar dina projekt. På Articulates hemsida finns en knowledgebase där den typen av information finns tillgänlig - men du måste hitta dit först. Och det kan ju vara bra att veta vilka animationer du kan använda utan att behöva prova dig fram. Här läser du om vilka animationer som stöds i Articulate.

Läs 4701 gånger Senast ändrad tisdag, 14 februari 2012 14:36

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.